top of page

Group

Public·10 members

Elektrische Symbolen Arei Voor In Excel


Elektrische symbolen arei voor in excel
Als je een elektriciteitsplan wilt maken of lezen, moet je de verschillende elektrische symbolen kennen die in overeenstemming zijn met het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI). Deze symbolen geven aan welke soorten schakelaars, stopcontacten, verlichting, toestellen en kabels er gebruikt worden in een elektrische installatie. Het is belangrijk om deze symbolen correct te gebruiken om verwarring en fouten te voorkomen.


Een manier om elektrische symbolen arei te gebruiken is om ze in een excel-bestand te zetten. Zo kun je makkelijk je eigen elektriciteitsplan ontwerpen, aanpassen en afdrukken. Je kunt ook een bestaand elektriciteitsplan importeren in excel en de symbolen toevoegen of wijzigen. In dit artikel leggen we uit hoe je dat kunt doen.


Download Zip: https://t.co/7Dd2KWEFxd


Hoe maak je een elektriciteitsplan in excel?
Om een elektriciteitsplan in excel te maken, heb je eerst een lijst van de elektrische symbolen arei nodig. Je kunt deze lijst online vinden of downloaden als een afbeelding of een pdf-bestand. Een voorbeeld van zo'n lijst kun je [hier] bekijken. Je kunt ook zelf je eigen symbolen maken of aanpassen in excel, maar dat vergt wat meer tijd en vaardigheid.


Als je de lijst van de symbolen hebt, kun je ze kopiëren en plakken in je excel-bestand. Je kunt ze dan schalen, roteren en verplaatsen naar de gewenste locatie op je tekenblad. Je kunt ook de celgrootte aanpassen om de symbolen beter te laten passen. Om het overzichtelijk te houden, kun je verschillende lagen gebruiken voor de verschillende soorten symbolen, zoals verlichting, stopcontacten, schakelaars, etc.


Om je elektriciteitsplan te voltooien, moet je ook de kabels tekenen die de symbolen met elkaar verbinden. Dit kun je doen door gebruik te maken van de lijn- en boogfuncties in excel. Je kunt ook kleuren en diktes gebruiken om de verschillende soorten kabels aan te duiden, zoals fase-, nul- en aardingsdraden. Vergeet niet om ook labels toe te voegen aan je symbolen en kabels om ze te identificeren en te beschrijven.


Hoe importeer je een bestaand elektriciteitsplan in excel?
Als je al een bestaand elektriciteitsplan hebt, bijvoorbeeld als een CAD-tekening of een afbeelding, kun je deze ook importeren in excel. Zo kun je het plan makkelijk bekijken, bewerken of afdrukken. Om dit te doen, volg je deze stappen: • Open een nieuw of bestaand excel-bestand. • Klik op het tabblad Invoegen en kies Afbeelding of Object. • Zoek het bestand van het elektriciteitsplan op je computer en selecteer het. • Klik op Openen of OK om het bestand in te voegen. • Pas de grootte en positie van het bestand aan op je tekenblad. • Voeg indien nodig elektrische symbolen arei toe of wijzig ze met behulp van de bovenstaande methode.
Conclusie
Elektrische symbolen arei zijn essentieel voor het maken en lezen van een elektriciteitsplan. Je kunt deze symbolen gebruiken in excel om je eigen plan te ontwerpen of een bestaand plan te importeren en aan te passen. Zo kun je je elektrische installatie op een eenvoudige en overzichtelijke manier voorstellen en documenteren.


Wil je meer weten over elektrische symbolen arei en hoe je ze kunt gebruiken in excel? Bekijk dan deze [handleiding] van Microsoft Ondersteuning of deze [website] van GAMMA.


 • About

  Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

  Group Page: Groups_SingleGroup
  bottom of page